XI. Big Band és Jazz Tábor a Budapest Jazz Orchestrával

May 2, 2018

Idén XI. alkalommal szervezzük meg a jazztábort, amit mi legalább ugyan annyira várunk, mint Ti is.
A Budapest Jazz Orchestra fennállása óta nagy hangsúlyt fordít a Magyar Jazz utánpótlás nevelésére. 
A szakmai tábor az igényes könnyűzene, azon belül is elsősorban a jazz zene, az egyéni vokális és a hangszeres játék oktatását tűzte ki céljául, kezdők és haladók számára. Kiemelt feladatának tekinti a könnyűzene iránt érdeklődő növendékek és muzsikusok szakmai ismereteinek bővítését.
Egyéni órák:
Alapvető jazz skálák, ritmikák, jazz stílusok bemutatása etűdök, jazz örökzöldek játékán keresztül. Swing, latin, rock stílusok sajátosságainak megismerése. Különböző jazz témák megformálási lehetőségeinek bemutatása, gyakorlata. Alapvető jazz improvizációs lehetőségek megismerése, improvizációs skálák, improvizációs metódok, gyakorlási lehetőségek bemutatása, elsajátítása. Blues szerkezeti felépítése, blues skála elsajátítása, blues improvizáció. A hallgatók képességeinek és tudás szintjének megfelelően a haladóbb hallgatóknál az improvizáció magasabb szintű gyakorlata, komplikáltabb harmonizációjú, összetettebb, páratlan metrumú jazz örökzöldeken keresztül való megismertetése. 
Elsődleges feladat, hogy segítséget nyújtsunk a tábor résztvevőinek minden szintjén a jazz műfaj széles palettáján való tájékozódásban, játékban. Az improvizáció gyakorlási lehetőségeiben, a későbbi egyéni gyakorlásban, fejlődésben.

Kiszenekari és Big Band gyakorlat
Az egyes hangszerek zenekarban eltöltött szerepének megismerése. Különböző stílusok, swing, latin, rock sajátosságai, stílus elemeinek megbeszélése, felvételek segítségével megismerése és gyakorlati használata. Big band kórusainak, szekcióinak szerepe. Az egyes szólamok viszonya egymáshoz az adott hangszer csoporton és a zenekaron belül. A különböző kotta jelölések megbeszélése, értelmezése, játéka. Ismert jazz hangszerelések meghallgatása, átbeszélése és stílusos játéka. A különböző jazz korszakok big band-jeinek megismerése felvételeken keresztül. Az egyes stílus-, játék jegyek átbeszélése alkalmazása az eredeti hangszerelések segítségével.
Elsődleges feladat, hogy segítséget nyújtsunk a különböző stílusok megismerésében, helyes megformálásban, a különböző kotta jelölések, jelzések pontos értelmezésében, játékában. Az egyes hangszerek, szólamok szerepének megismerése a zenekarban. A későbbi egyéni felkészülés és stílusos megformálás, játék.


A tanárok:

Urbán Orsolya ének, vokál gyakorlat
Kollmann Gábor szaxofon, improvizációs gyakorlat, zenekari 
Hofecker Dániel trombita, szekció próba
Schreck Ferenc harsona, big band zenekari gyakorlatok
Hárs Viktor nagybőgő, basszusgitár, zenekari gyakorlat
Birta Miklós gitár, zenekari gyakorlat
Révész Richárd zongora, zenekari gyakorlat
Serei Dániel dob, szekció

Helyszín: 8630, Balatonboglár, Szabadság u. 28.

Elhelyezés: kőházakban, a tábor területén, 3-4 fős szobákban
Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora
Részvételi díj: bentlakásos - 75.000 Ft 
szakmai - 25.000 Ft 

Érkezés: augusztus 3-án délutántól
Távozás: augusztus 11-én reggel

Információ:
Zakharides Anita +36-30-205-13-35
mondtammarhogy@gmail.com
www.budapestjazzorchestra.hu

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

© 2019 Budapest Jazz Orchestra.